ISBN 87 424 4590
Indbundet
Sider: 120
Bog

125,00 kr.

498 på lager

Margrethe Neergaard

Tag dig sammen – disrupt din magelighed

I denne bog er samlet 52 af Kaptajn I.P. Jespersens mottoer, hvor forfatteren på sin egen charmerende men håndfaste facon har trukket paralleller til dagens Danmark med en lille opsang og ikke mindst tankevækkende inspiration til os alle.Hvad gør den digitale verden ved vores passive livsførelse og sociale kompetencer?
Kaptajnen var et ikon i midten af 1900-tallet. I en halv menneskealder sørgede han for, med sin sprudlende energi og handlekraft, at holde familien Danmark tryllebundet til radioens morgengymnastik med opsang og opmuntring til danskerne om sundhed og helbred. Kaptajnen var ikke alene pioner og foregangsmand, når det gjaldt Folkesundhed. Han var i den grad blandt de første til at se konsekvenserne af en dårlig livsstil i befolkningen og ramte mange ømme punkter med sine mottoer og udsagn og hans holdninger er lige så aktuelle i dag som den gang.

Bertel Haarder udtaler: Tag denne bog alvorligt! Vi skal dagligt gøre os fortjent til hinanden.

Med forord af Asger Aamund og efterskrift af Bertel Haarder

Margrethe Neergaard
Den legendariske Kaptajn Jespersen er forfatterens Morfar, der var en pioner indenfor motion. Han var datidens fitness-konge og grundlægger af Stavgymnastikken. Forfatteren selv voksede op med en Stav i hænderne og har hele livet levet efter principper præget af sin Morfars livssyn.
Efter mange år som sygeplejerske og selvstændig rejser hun i dag rundt i hele landet og holder foredrag om Kaptajn Jespersen. Foredragene er spækket med historier og anekdoter om personen, der huskes mere end 50 år efter sin død. Nogle gange om ugen underviser hun i stavgymnastik i Kaptajn Jespersen Instituttet for alle interesserede.

Omtale
Se Jyllandsposten og Villabyerne og hør interview i P1 Kultur