Carit Andersens Forlag

Forlaget blev grundlagt i 1940 af Forlagsboghandler Poul Carit Andersen. Fra en lille boglade på Østerbrogade hvor forlaget holdt til i kælderen udsendte han sine første bøger. Udstyret var så godt som krigen og besættelsen tillod, for allerede fra starten lagde han vægt på bogens udseende og navnlig havde den illustrerede bog hans interesse.

Med dygtighed påbegyndte han udgivelsen af en lang række illustrerede rejsebøger, og serien kom senere til at danne forbilledet for lignende serier udgivet på andre forlag. En bemærkelsesværdig indsats var det unge forlags udgivelse af Robert Storm Petersens arbejder, ikke blot hans mere kendte tegneserier men navnlig den kunstneriske og mindre kendte side af hans enorme produktion. Carit Andersen skrev ud fra sit store kendskab til Storm P. og hans kunst blandt andet bøgerne Livet er en gåde, Livet er en Cirkus og Storm P. og vagabonderne.

Størst udbredelse fik dog omnibusbøgerne, der som antologier i stort udstyr dækkede stort set alle emner.

Han store kærlighed til den illustrerede bog gav sig udslag i en række udgivelser af blandt andet tegneren Ebbe Sadolin.

Efter Carit Andersens død i 1982 er forlaget videreført af Mercantila Publishers. Her har forlaget udgivet en række illustrerede bøger som de små kunstnerportrætter om Skagenskunstnere, flere dramadokumentariske bøger, mindre biografier samt en række spændingsromaner.

Klik på ”Alle bøger” for at få en oversigt over tilgængelige titler. Eller send os en besked, hvis du ikke kan finde titlen her.

Husk vi sender bøgerne portofrit.