ISBN 87 242 4572
Indbundet
Sider: 478
Bog

200,00 kr.

25 på lager

David Yallop

Jagten på Sjakalen

Morder – Mytemager – Millionær

15. august 1994 endte i Paris jagten på “verdens farligste mand” terroristen og masemorderen Ilich Ramirez Sanchez, kaldet Carlos og endnu bedre kendt som Sjakalen. Hans navn var påny i nyhedsmedierne og i kæmpeoverskrifter verden over.

Første gang han blev internationalt kendt, var scenen også Paris. 27. juni 1975 flygtede han, en ung, ukendt venezuelaner fra en lejlighed i Rue Toullier. Bag sig efterlod han ligene af to franske politiofficerer og en terroristkollega samt en tredje hårdt såret politiofficer. Forinden havde han deltaget i attentater spændende fra mordforsøg og håndgranatangreb blandt cafégæster til angreb på ambassader, lufthavne og fly.

Han blev kendt som Carlos – Sjakalen.

Denne mand satte den britiske forfatter David Yallop sig for at opspore for at blotlægge baggrunden for hans morderiske terror. Det blev til en ti års odysse, som ikke blot førte til det endelige møde med Carlos, men også til møder og samtaler med navne fra terrorismens blodige historie i de sidste årtier og til interviews med Libyens Mu’ammer Gadhafi, Østrigs Bruno Kreisky, PLO’s Yassir Arafat og mange flere.

Ilich Ramirez Sanchez’ løbebane som terrorist begyndte, da han i 1970 dukkede op i Beirut og meldte sig til Folkefronten til Palæstinas Befrielse – PFLP – for at lade sig uddanne til guerillasoldat. Han blev modtaget af PFLP-lederen Ghassan Kanafani, som i 1972 blev dræbt af en bilbombe i Libanon. Kanafanis danske enke virker stadig som socialarbejder i flygtningelejrene Chatila og Sabra, som David Yallop også har besøgt. Det er i øvrigt PFLP, der med røvede millioner og stjålne våben blev støttet af Blekingegadebanden.

“Jagten på Sjakalen” afslører ikke blot mange detaljer om konflikten mellem på den ene side Israel og på den anden side palæstinenserne og flere arabiske lande, men også den indbyrdes rivalisering i kampen for et palæstinensisk hjemland, for terrorbanders vedkommende kombineret med drømmen og verdensrevolution.

David Yallop foretager også en minutiøs gennemgang af de forskellige staters og magtblokkes efterretningstjenesters desinformation og spil på kryds og tværs med terroristerne som brikker.

Bogen er et aktuelt og veldokumenteret bidrag til dagens debat om Mellemøsten, hvor denseneste udvikling kun kan betragtes som første vaklende skridt mod en varig løsning.

“Jagten på Sjakalen” er som David Yallops første bog på dansk “For Himmelens Skyld” om det formodede mord på Pave Johannes Paul I efter kun 33 dage i embedet og bankskandalerne i vatikanet oversat af Arne Christiansen.”