ISBN 87 424 4580
Indbundet
Sider: 282
Bog

200,00 kr.

25 på lager

David Yallop

Sådan stjal de spillet og sporten

Bog af David Yallop om den omfattende korruption og magt i fodboldverdenen.

“Anser De Dem selv for den mægtigste mand i verden?”

De fleste mennesker, der fik stillet et sådant spørgsmål , ville tøve med at svare og afvise det med en latter. Dr. José Havelange, præsident for Federation Internationale de Football Association – FIFA – tøvede ikke, og han lo slet ikke.

“Jeg har to gange været i Rusland inviteret af præsident Jeltsin. Jeg har besøgt Polens præsident. I forbindelse med World Cup i Italien 1990 traf jeg tre gange Pave Johannes Paul II. Når jeg kommer til Saudi Arabien giver Kong Fahd mig en strålende velkomst. I Belgien havde jeg et halvanden time langt møde med Kong Albert. Tror De, at et statsoverhoved ville ofre så megen tid på hvem som helst? Det er respekt. Det er FIFA’s styrke. Jeg kan tale med en hvilken som helst præsident, men de vil også tale med en præsident på lige fod. De har deres magt, og jeg har min. Fodboldens magt, som er den største magt, der eksisterer.”

Det var den Havelange’ske måde at svare “Ja” på.

Med “Sådan stjal de sporten og spillet” er David Yallop på jagt efter sandheden om magthaverne, pengematadorerne og narkobaronerne bag den kommercialiserede, internationale fodbold.

Det, som engang var ædel sport med appel til ungdommen og til begejstrede tilhængere i alle aldersklasser, har under kyniske og hensynsløse pengemænd udviklet sig til en gladiatorlignende underholdning præget af vold på grønsværen og slagsmål på tilskuerpladserne i kølvandet på enhver større fodboldkamp rundt om i verden.

Hvorfor er det gået sådan? Hvordan er det gået til? Disse spørgsmål har David Yallop stillet, og han har sin natur tro sat alt ind på at finde de rette svar.

Han beskriver, hvordan verdens bedste fodboldnation – Brasilien – bliver tvunget ind i en sådan udvikling. Han afslører personerne med navns nævnelse, hvad enten det drejer sig om mafialedere, medlemmer af skiftende herskende militære juntaer eller sportsbosser i moderne koncernlignende managementomgivelser. Han afslører, hvordan griskheden breder sig over landegrænserne, mens “slavehandelen” med spillere på det nærmeste udvikler sig til børsspekulation. Han afslører, hvordan nye lande i Afrika og Asien lokkes ind i den internationale fodboldorganisation FIFA i Zürich gennem bestikkelse og korruption, hvorledes unge fodboldhåb slides ned for at leve op til kravene fra mændene bag sportens pengemaskiner.

Verdens grundigste, når det gælder dybdeborende journalistik. Denne betegnelse er for længst hæftet på den engelske forfatter David Yallop.”