ISBN 87 424 5009
E-bog

75,00 kr.

Mette Francetti Pardo

Om at være bedstemor i Italien

Alle bedsteforældre vil nikke genkendende til mange af de episoder, som Mette Franchetti fortæller om i sin nye bog “Om at være bedstemor – i Italien.”

Der er ingen tvivl om, at der her er tale om en bedstemor, der tager sin opgave alvorligt og samtidig glæder sig over, hvor berigende og livsbekræftende det er at beskæftige sig med små væsener, der er i færd med at opdage verden og livet. Geografien har nok ikke den store betydning, for oplevelserne ved en status som bedstemor eller bedstefar er formentlig den samme uanset, hvor i verden man befinder sig og hvilket sprog man taler.
Fortællelysten er stor og forfatterens evne til at gengive små og store begivenheder med et muntert glimt i øjet gør bogen til en god oplevelse. Alle bedsteforældre vil nikke genkendende til mange af de episoder, som Mette Franchetti fortæller om i sin nye bog “Om at være bedstemor – i Italien.”

Mette Franchetti Pardo er født i Danmark. Mette Kaarsberg hed hun og gik en kort tid på kunsthåndværkerskolen for at blive reklametegner. Men skæbnen bragte hende til Italien, hvor hun blev gift med en italiensk ingeniør og fik tre børn. Mens de voksede op blev hun repræsentant for Danmarks Turistråd i Italien. I nattetimerne skrev hun en lang række artikler og noveller til danske aviser og blade og begyndte på sine første bøger om dagliglivet i Italien. Nu er hun blevet bedstemor til seks italienere, og det har kastet hende ind i en hel anden tilværelse.
Det er den hun skriver om – og tegner om – med megen humor og højt humør. Hun prøver dog at beholde noget af sin tidligere tilværelse, der blandt andet er fodturene i de øde bjerge omkring Rom, men rollen som den italienske bedstemor, LA NONNA, tager så absolut overhånd. Enhver bedstemor eller bedstefar vil trøste sig ved at læse bogen. De vil se, at de ikke er ene om denne så store, krævende og vigtige rolle, som man faktisk skal tage med godt humør og være lyksalig over. Forfatteren har tidligere skrevet bøgerne. En italiensk by, Sådan siger man ikke Signora, Sådan gør man ikke Signora, Med far på taget og En konge rejste ud.
Der er ingen tvivl om, at der her er tale om en bedstemor, der tager sin opgave alvorligt og samtidig glæder sig over, hvor berigende og livsbekræftende det er at beskæftige sig med små væsener, der er i færd med at opdage verden og livet. Geografien har nok ikke den store betydning, for oplevelserne ved en status som bedstemor eller bedstefar er formentlig den samme uanset, hvor i verden man befinder sig, og hvilket sprog man taler. Fortællelysten er stor og forfatterens evne til at gengive små og store begivenheder med et muntert glimt i øjet gør bogen til en god oplevelse.